superfood

Superfood nutricionisti i kuvari pažljivo osmišljavaju kombinaciju osnovnih namirnica tako da Superfood meni može da Vam omogući da se pravilno hranite svakodnevno, kako na poslu, tako i kod kuće. Savremeni tempo života nosi sa sobom i povećani stepen fizičke neaktivnosti i konzumiranja tzv. instant hrane čime se u velikoj meri povećava rizik za pojavu raznih oboljenja, uključujući i onih malignih. Posebnu pažnju naši stručnjaci za ishranu su posvetili programu detoksa sa hladno ceđenim sokovima koji vam omogucavaju da regulišete telesnu težinu, ali i oslobodite od toksina i regenerišete organizam. Preporučuje se da prosečna dužina trajanja detoksa bude do 10 dana, a za svaki duži period treba konsultovati našeg nutricionistu ili svog lekara, obzirom da potreba za detoxom zavisi od psiho-fizičkih potreba i od zdravstvenog stanja svake osobe.

Superfood kuvari u pripremanju presne hrane i hladno ceđenih sokova brinu o tome da se sačuva maksimalna količina minerala, vitamina, vlakana, proteina, enzima iz sirovih, svežih namirnica. Presna hrana se termički ne obrađuje. Prženjem, pohovanjem, kuvanjem ne samo da se uništavaju enzimi, već se gubi i oko 50-80% vitamina i minerala iz voća i povrća. Određeni period konzumiranja hrane u sirovom obliku može da pomogne organizmu da se odmori i pročisti, jer ne mora da troši dodatnu energiju kako bi svario hranu u kojoj su uništeni svi enzimi.

Ljubazan i stručan tim operatera u korisničkom servisu Superfood-a omogućava Vam da kao potrošač dobijete visokozadovoljavajuću uslugu, kako kvalitetom proizvoda, tako i kvalitetom kompletne usluge operatera u što moguće kraćem vremenskom roku.

HLADNO CEĐENI SOKOVI

  • JAČI IMUNI SISTEM
  • BRŽI METABOLIZAM
  • DETOKSIKACIJA ORGANIZMA
  • REGULISANJE TELESNE TEŽINE
  • BOLJA KONCENTRACIJA I RASPOLOŽENJE
  • ANTIOKSIDANTNO DEJSTVO
  • RAST ENERGIJE
  • POSPEŠIVANJE RADA JETRE I OSTALIH ORGANA
  • POVEĆANJE ELASTIČNOSTI I SJAJA KOŽE
POSTIZANJE PSIHO FIZIČKOG BALANSA



superfood

Hladno ceđeni sokovi od voća i povrća bogati su esencijalnim mineralima, vitaminima,
enzimima, prirodnim solima i šecerima, vodom, kao i vlaknima za dobro varenje. Energija,
hranljivi sastojci i voda s lakoćom ulaze u organizam i donose okrepljenje i svežinu, a ne
opterećuju probavni sistem. Dostiže se alkalna faza, u kojoj se oslobađaju otrovne
materije i organizam se štiti od mnogih bolesti.

SUPERFOOD SOKOVI:
  • Wake up (bundeva, jabuka, šargarepa, đumbir, limun)
  • Gung Ho Mango (pomorandža, mango, jagode, šargarepa, spanać, krastavac, blitva)
  • The Hulk (zelena salata, spanac, krastavac, celer, jabuka, pomorandža, nar, limun)
  • Purple Power (cvekla, šargarepa, jabuka, spanać, kupus, celer, krastavac, đumbir, limun)
  • Bannana Boost (banana, jabuka, borovnice, mango, krastavac, đumbir)
  • Brain Stimulator (pomorandža, bundeva, kruška, grejpfrut, jabuka)
  • Moj sok (napravite sami svoj sok)

  • Super Juice sok se priprema i isporučuje u ambalaži od 500ml.

PRESNA HRANA

Sirova biljna hrana je prirodan izvor energije i hranljivih sastojaka i lako je svarljiva. Presna
hrana se termički ne obradjuje, čime ostaje bogata prirodnim enzimima, neoštećenim
hranljivim materijama i alkalizujućim komponentama koje hrane i pročišćavaju organizam.
Dobrobiti su: jačanje imuniteta, podsticanje prirodnih procesa isceljenja, detoksikacija
organizma, pomaganje u regulisanju telesne težine i metabolizma, poboljšanje duhovne i
telesne ravnoteže...
Uobičajeni način ishrane zasnovan na konzumiranju mesa, rafinisanog ulja, brašna i šecera,
kolača i rafinisane kuhinjske soli dovodi do postepenog menjenja bazne sredine krvi u
kiselu, a stalno povećana kiselost krvi vremenom izaziva umor, opterećuje bubrege, stvara
kristale soli u zglobovima, kostima i mišićima (kamen u žuci i bubrezima).
Najbolji i najprirodniji način da krv i organizam povrate svoju normalnu pH vrednost (baznu)
jeste uvođenje u svakodnevnu ishranu svežeg povrća, naročito zelenog i lisnatog, voća, kao
i klica žitarica i mahunarki.
Određeni period konzumiranja hrane u sirovom obliku može da pomogne organizmu da se
odmori i pročisti, jer ne mora da troši dodatnu energiju kako bi svario hranu u kojoj su
uništeni svi enzimi. Kuvanjem ne samo da se uništavaju enzimi, vec se gubi i oko 50-80%
vitamina i minerala iz voća i povrća.

SUPERFOOD SALATE:
  • Veggan (grašak, celer , rukola, šitake, zelena salata, šargarepa, začini…)
  • Been (salatni pasulj, crveni kupus, lignje u kari sosu, paprika, začini…)
  • Quark (integralna testenina, spanać, rukola, cherry, crne masline, kvark sir, začini…)
  • Veggi (integralni pirinač, kukuruz, paprika, tofu sir , semenke…)
  • Fish (riba list, cvekla, celer, brusnica, rukola, začini…)
  • Beet (integralna testenina, cvekla, piletina, spanać, celer, cherry, feta, ljuta papričica, začini…)
  • Quinoa salata (quinoa, prokelj, šargarepa, cherry, aronija, kuku uz, začini…)
  • Kus kus (kus kus, paprika, cherry, celer, kupus, rukola, mocarela, masline, začini…)
  • Super salata (piletina, celer , zelena salata, kvark sir, šargarepa, začinsko bilje…)
  • Moja salata (napravite sami svoju salatu)
SUPERFOOD TORTILJE I SENDVICI:
  • Pileći (mus od kvarka, praziluk, kupus, šargarepa, paradajz, zelena salata, piletina)
  • Veggi (mus od avokada, praziluk, kupus, šargarepa, paradajz, zelena salata)
  • Moj sendvič/tortilju (napravite sami svoj sendvič/tortilju)
SUPERFOOD POTAZI:
  • Bundeva
  • Praziluk
  • Tikvice
  • Šargarepa
  • Pečurke
  • Karfiol
  • Grašak
  • Moj potaž (napravite sami svoj potaž)