FIZIO MASAŽA

U prijatnom ambijentu posebno osmišljenom u cilju izdvajanja i osećaja intime FIZIO Centar nudi raznovrsne masaže. Zadatak profesionalnih masera je poboljšanje opšteg psihičko-fizičkog zdravlja klijenta. Masaža je naročito značajna kada su u pitanju bolovi u leđima i kičmi, kao i bolovi u vratu i ramenima. Kao terapija ona ima veliki značaj za čovekovo zdravlje. Danas postoji veliki broj masaža u svetu i svaka od njih ima svoj pristup čoveku i način primene. Primenom odgovarajućih tehnika masaže posebno dobri rezultati postižu se kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, a naročito kod bolova u lumbalnom i vratnom delu kičme. Profesionalna masaža takođe je značajna za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija iz organizma. Neke od tehnike masaža primenjuju se u fizikalnoj medicini nakon povreda i radi ubrzavanja oporavka nakon operacija. Pored toga, zahvaljujući efektu relaksacije koji profesionalna masaža izaziva, mogu se ublažiti i eliminisati simptomi hroničnog umora, stresa, depresije i ostalih psiho-fizičkih stanja.

FIZIO Centar u ugodnoj atmosferi prostora namenjenog za masažu koja pruza osećaj udobnosti, intime i jedinstvenosti izdvaja za Vas:

AKUPRESURA

predstavlja tehniku koja koristi pritisak ruke, prstiju, lakata ili drugih metoda koje se primenjuju kako bi se izvršio pritisak na određenu akupunkturnu tačku na telu. Koristi terapije akupresurom su neprocenjive.

DUBINSKA MASAŽA

Ova vrsta masaže doseže ispod površinskog sloja kože i potkožnog tkiva do dubokih slojeva mišića. Pomaže oslobađanju od toksina, balansira organizam i opušta ligamente što ujedno predstavlja i osnovne prednosti ove vrste masaže.

LIMFNA DRENAŽA

Sistem limfnih žlezdi predstavlja odbrambeni mehanizam koji nas štiti od infekcija i bolesti i pomaže uklanjanju nepotrebne tečnosti iz potkožnog tkiva. Funkcionalni limfni sistem u praksi znači ravnotežu, pokretljivost tela i sposobnost da tečnost prirodno cirkuliše po telu.

REFLEKSOLOGIJA

Pojedini delovi stopala, ruku i ušnih školjki u sprezi su sa odeđenim delovima tela (unutrašnjim žlezdama i organima). Stimulacija ovih tačaka može se koristiti da umanji bol, zavisnost, snizi nivo stresa i unapredi cirkulaciju krvi, među ostalim brojnim koristima koje ova vrsta masaže pruža.

ŠIATSU

Shiatsu prepoznaje Yin (negativnu) i Yang (pozitivnu) kao dve energetske sile i Pet elemenata koji se kreću po energetskim meridijanima do vitalnih organa. Šiatsu masaža se koristi u tretiranju mnoštva problema i stanja, uljučujući grčenje mišića, glavobolje, hronične bolove, problem digestivnog trakta i mnoge druge. Terapija stimuliše cirkulaciju krvi, tečnosti u limfnim žlezdama i veruje se da pruža veću otpornost organizmu u izazovu sa bolestima.

SPORTSKA MASAŽA

Sportska masaža koristi se u sklopu preventivne medicine za mnoge atlete i to pre, za vreme trajanja i po okončanju sportskih događaja. Tokom trajanja sportskih dešavanja pomaže opuštanju i zagrevanju mišića u cilju sprečavanja povreda, a po okončanju vežbi za umanjenje stresa, umora i uklanjanja toksina i nusproizvoda koji se javljaju u napornim vežbama. Masaža može učiniti samo iskustvo treninga efikasnijim i uspešnijim.

ANTI STRES MASAŽA

Anti stress masaža uobičajeno predstavlja kombinaciju različitih tehnika masaža. Telo i duh oslobađaju se svakodnevnog stresa i u toku trajanja masaže telo je potpuno smireno. Anti stres masaža dopunjuje se naročitim uljima koja se utrljavaju u kožu i čiji mirisi služe za potpuno opuštanje.