FIZIO VEŽBE

Fizio Vežbe predstavljaju skup različitih tehnika vežbanja i istezanja kroz kombinaciju dinamičkog i statičkog rada mišića, uz stalni nadzor fizioterapeuta. U pitanju su vežbe snage određenih mišićnih grupa kroz upotrebu različitih tehnika istezanja, čime je omogućeno unapređivanje kompletnog posturalnog statusa, koordinacije pokreta i kretanje bez bola. Fizio Vežbe doprinose prevenciji povreda koje nastaju usled sportskih aktivnosti, fizičke neaktivnosti, dugog sedenja, teškog fizičkog rada i sličnih povreda.

Njihovom redovnom primenom koriguje se i unapređuje pokretljivost, jačanje posture tela, balansa i koordinacije pokreta, kao i ostalih motoričkih sposobnosti.

Fizio Vežbe su rezultat dugogodišnjeg rada tima stručnjaka iz oblasti sporta i medicine. Stručnjaci fizikalne terapije u svom radu primenjuju individualni pristup u zadovoljavanju potreba klijenata, uz konstantan nadzor i pomoć ekspertskog tima. Fizio Vežbe se preporučuju kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima, i u preventivne i u rehabilitacione svrhe.

Sve je veći broj osoba koje imaju posturalne poremećaje i svih su uzrasta. Deca imaju posturalne probleme, jer se ne kreću dovoljno, odrasli, jer provode dosta vremena u sedećem položaju, a starije osobe, jer mišići stabilizatori godinama gube snagu. Loša postura usled nedovoljno kretanja, nekvalitetnog rada sa sportistima, urođenih deformiteta drastično može narušiti zdravlje čoveka. Zadatak stručnog tima terapeuta je dijagnostifikovanje problema i kreiranje adekvatnog trenažnog programa.

Fizio Vežbe koriste se u rehabilitacione svrhe, te saniraju i koriguju posledice povreda nastalih upražnjavanjem raznovrsnih aktivnosti, kako onih dinamičkih i aktivnih, tako i onih pasivnih. Takođe, Fizio Vežbe doprinose prevenciji svih vrsta povreda, različitog stepena inteziteta, kroz poboljšanje koordinacije, muskulature i celokupnog posturalnog sistema.

Fizio Vežbe imaju poseban značaj u procesu rehabilitacije, bilo da se radi o post operativnom tretmanu ili hroničnim stanjima. Koriste se u cilju poboljšanja fleksije i ekstenzije zglobova, za poboljšanje rastezljivosti mišića, ligamenata i tetiva, te za poboljšanje neuromuskularnih funkcija.

Program Fizio Vežbi koncipiran je tako da na tih i ugodan način dovede Vaše telo u optimalnu funkciju. U svojoj osnovi ima terapeutske vežbe koje se koriste u prevenciji i lečenju bolnih stanja celokupnog lokomotornog aparata. Ovu osnovu prate vežbe koje su namenjene povećanju opšte fizičke kondicije, i mišićne snage onih delova tela koji najviše pate zbog našeg “modernog” stila života.

Program Fizio Vežbi nema ograničenje obzirom na fizičku kondiciju i dosadašnje vežbačko iskustvo klijenata. Fizio Vežbe sastoje se od vežbi za razgibavanje vrata, ramenog pojasa, kičme i svih zglobova na telu, vežbi ciklične aktivnosti za zagrevanje i kondicioniranje, vežbi za jačanje mišića trupa, ramenog pojasa, kukova, ruku i nogu, vežbi istezanja, vežbi disanja, relaksacije.

Osobe koje se prevashodno bave sedećim poslom ili im nedostaje fizička aktivnost, mogu, uz program FIZIO Centra da uđu u aktivan životni stil i spreče ili umanje bolne posledice svakodnevne radne aktivnosti. Osobe koje imaju blaže ili hronične oblike bola u vratu, ramenom pojasu, donjim leđima, kukovima i kolenima, nepravilno držanje tela, mogu u prijatnoj atmosferi, uz nadzor naših stručnjaka, postepeno ojačati odgovarajuće mišiće i na taj način umiriti bolove.